Hemmagjorda potatisklyftor i ugn
Potatisklyftor m. chili och vitlök
Tidsåtgång: ca. 25 minuter
Du behöver;
Oskalad potatis för att mätta det antal magar du lagar åt
Flytande smör eller en neutral olja
Salt
Chilikrydda
Vitlökspulver
Cayennepeppar
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225c. Dela potatisarna i så små/stora klyftor du vill ha dem. Jag brukar dela en potatis i åtta klyftor, den storleken är ugnsvänlig. Häll lite smör/olja i botten på en ganska stor (så stor att inte potatisklyftorna ligger på varandra) ugnssäker aluminiumform och vänd i klyftorna. Salta efter behag och krydda sedan rikligt med chilipulvret. Krydda sedan mer sparsamt med vitlökspulver och cayennepeppar. Rör runt så att båda sidor av klyftorna får lite krydda på sig. In i ugnen i ungefär 20 minuter, rör runt i klyftorna 1-2 gånger under den tiden. När klyftorna är genommjuka när man känner med en potatissticka är de klara.
Passar superbra till både kyckling och kött, grillat som stekt. Har ävent någon gång haft det till panerad fisk.
Bakar du ditt eget bröd och gör dina egna potatisrätter sparat du en bruttosumma på ungefär 4 200kr om året! Värt att fundera på i alla fall?
Bon appetit!
studentmaten.webblogg.se